5/17/2015

Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

Günümüzde her konuda olduğu gibi kişisel bakım ve güzellikle ilgili konularda da hızlı iletişim sayesinde bilgi bombardımanı altındayız. Ancak bize ulaşan bilgilerden hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğu konusunda seçici olmak gerekiyor. Unutmamalı ki sorunların çözümü kişiye göre, her bünyenin özellikleriyle ve yaşam biçimiyle ilgili olarak farklılık gösterir. Ama genel olarak doğru bildiğimiz yanlışları da gözardı etmemeli!
  • Kahve içmek selülite yol açar: YANLIŞ: Kahve içmenin selülitle ilgisi yoktur. Aksine kafein zayıflatıcı ve selülit tedavilerine destek olan formüllere girip içeriğinde yer aldıkları ürünün cilde nüfusunu kolaylaştırıyor ve yağ dokusunun parçalanarak kullanılmasına yardımcı olur..
  • Baldırlarda cildin dalga dalga olması selülittendir; YANLIŞ: Yere uzandığınızda baldırlardaki bu dalgalanma siliniyorsa ya da ayaktayken elinizle gerdiğinizde kayboluyorsa gördüğünüz dalgalanmanın nedeni sadece cildin gevşemesiyle ilgilidir.
  • Portakal görünümü selüliti işaret eder:YANLIŞ: Her zaman değil, zira selülit başlangıç döneminde kendini göstermez, yüzeyde görülen selülit yerleşmiş bir selülittir. Başlangıçtaki selüliti, deriyi parmakların arasına aldığınızda fark edilir. Bu dönemde de selüliti kontrol altına almak daha kolaydır,
  • Sauna fazla kiloları eritir: YANLIŞ: sauna sonrasında bir sıkılaşma hissedilir. Saunada sadece terlenerek su kaybedilir, yağlar erimez.. Ayrıca sauna sonrası bardak bardak su içilir, kaybedilen suyun kazanılması için, dolayısıyla sağlık kurallarına uyulan bir sauna seansı ile hiçbir şey kaybedilmez, toksinler sürülür sadece.
  • Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatırYANLIŞ. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk ya da ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı etkisi yoktur.
  • Her insan günde 1.5 litre su içmelidir. YANLIŞ: Evet, organizma için su çok gereklidir ve her gün yeterli miktarda su alınmalıdır. Ancak suyu birçok gıdadan da alıyoruz. Kişiye göre bu su miktarı değişir, su içmelisiniz ama bedeninizi iyi tanıyıp ne miktarda su içeceğinize siz karar vermelisiniz. Zira gereğinden fazla su, organizmada mineral kaybına yol açıp tansiyonu düşürür, böbrekleri yorar. Susadıkça için, ama susuz kalmayın.
  • Sivilceli yüze makyaj yapılmamalıdır: YANLIŞ: Akneli ciltleri cezalandırmak olur bu.Cilde uygun bakım ürünleriyle cilt temizliği yapıldıktan sonra yine akneli cilde özel bir fondötenle cilde makyaj yapılabilir. İşte asla atlanmaması gereken kural: gece mutlaka bu makyaj temizlenmeli, bakımı yapılmalıdır.
  • Saçlar ucundan sık sık kesilirse daha hızlı uzar: YANLIŞ. Sadece kırıkları aldırmak için saçlar uçlarından kesilir ve bu saç tellerinin daha düzgün görünmelerini sağlar. Sık kestirme saçın uzama hızını etkilemez, saçlar sadece yazın daha hızlı uzarlar, bu da hormon salgılanmasıyla ilgilidir.
  • Güneş sivilceleri yok eder: YANLIŞ: Bronzlaşma ve yaz nedeniyle cildin kalınlaşması ve kuruması yüzünden sivilceler görünmez, ama yaz biter bitmez birden ortaya çıkarlar. Bu yüzden güneşten korunmak ve dikkatli güneşlenmek gerekir.
  • Arındırma bronzlaşmayı alır: YANLIŞ: Arındırma işlemleri bronzluğu almaz, aksine ölü hücrelerin cilt yüzeyinden atılımını hızlandırarak daha güzel ve kalıcı bir bronzluk sağlar
  • Güneşte ne kadar kalınırsa o kadar bronzlaşılır. YANLIŞ:  Cildin güneş ışınlarına tepkisidir bronzlaşmadır ve cilt bir yere kadar kendini savunmak için bronzlaşabilir. Dolayısıyla güneşte kalınan 45 dakika bronzlaşırsınız, sonra cilt doygunluğa ulaşır ve daha fazla güneşte kalınırsa cilt yanık olma riskiyle karşılaşır.
  • Gölgede tamamen koruma altındayız. YANLIŞ:Güneş ışınları yansıyarak size ulaşıyor. Örneğin kumsalda % 20, SU üzerinde % 5 ( bu en sinsi ışınlardır, zira suyun serinliğine kanarak daha fazla güneş ışınlarına maruz kalırsınız), en güçlü yansıma da karda olanı: % 85. Yani gölgede bile yanabilirsiniz ve hatta yanık riski vardır.
  • Bronzlaştım koruma altındayım. YANLIŞ: Evet bronzluk cildinizi daha iyi korur güneş ışınlarına karşı ama, yaşlanmaya karşı korumaz. Bronzlaştıkça koruma faktörünü indirerek yaşlanmaya karşı da cildinizi korumalısınız.
  • Yüksek koruma faktörlü ürün daha az aralıklarla tekrarlanır. YANLIŞ: Unutmayın ki kurulanırken koruyucu ürününüzü de siliyorsunuz. UV ışınlarından cildinizi korumak için yapmanız gereken şey. yeterince koruyucu ürün uygulamaktır. Genelde tüm cildinize her iki saatte bir, yoğun güneşlenmelerde her saatte bir, ayrıca her sudan çıktıktan sonra, kurulandıktan sonra ve hatta terlediğinizde bile güneş korumalı ürününüzü sürmelisiniz..
Aydan Sümercan
www.icerikfabrikasi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder